divendres, 11 d’octubre del 2013

Protesta ante el Hospital Clínic contra la privatización de la sanidad

El Periodico - La amenaza de la privatización inquieta a los hospitales públicos. Varios centenares de personas se han manifestado este jueves ante la puerta principal del Hospital Clínic de Barcelona contra la privatización y por una sanidad pública de calidad. "El Clínic es del pueblo" y "La sanidad pública no se vende" han sido algunos de los lemas coreados por los presentes. Los recortes presupuestarios del Gobierno de Mariano Rajoy y del Ejecutivo de Artur Mas han impactado de lleno en el sector sanitario español, catalogado en los últimos años como uno de los mejores del mundo. Sin embargo, al cierre de camas hospitalarias han seguido los recortes en la dotación presupuestaria de los tratamientos.
zoomManifestación ante el Hospital Clínic de Barcelona.
Manifestación ante el Hospital Clínic de Barcelona.
zoomUn momento de la protesta ante el Hospital Clínic.
Un momento de la protesta ante el Hospital Clínic. ELISENDA PONS
En algunos hospitales españoles se están produciendo limitaciones en la disponibilidad y el acceso a algunos fármacos contra el cáncer para indicaciones en las que ya está aprobado su uso, según los resultados de una encuesta realizada por la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) entre sus socios y dada a conocer este jueves.
"En cáncer no podemos admitir que ningún tratamiento oncológico aprobado por el Sistema Nacional de Salud (SNS) tenga limitaciones de prescripción", ha señalado el presidente de esta sociedad científica, Juan Jesús Cruz, que alerta de las desigualdades de acceso a estos fármacos que pueden ocasionar estas limitaciones. La encuesta fue remitida a los más de 200 servicios de Oncología Médica que hay en España, obteniendo finalmente una muestra de 80 centros repartidos por todo el territorio nacional. En ella se analizaba específicamente la existencia de dificultades para la prescripción de fármacos oncológicos de alto impacto económico que tuvieran indicación aprobada y con todos los trámites regulatorios necesarios completados para su uso en el SNS.

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Salvem el Clínic

Dijous 10 d'octubre a les 18 h concentració davant l'Hospital Clínic



dimarts, 17 de setembre del 2013

La propuestas de las pensiones y las trampas que ellas plantean



http://www.laspensionesnosetocan.es/

Los sindicatos critican los recortes en el hospital Clínic

divendres, 30 d’agost del 2013

FUNCIÓ PÚBLICA: Més de dos-cents mil treballadors al servei dels ciutadans de Catalunya

A Catalunya, un total de 202.743 persones (dades a 1 de gener de 2013) treballen al servei de tots els catalans seguint els principis propugnats per Nacions Unides. Es considera personal de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic (empreses públiques, consorcis i fundacions), tota la gent que ocupa llocs de treball que responen a necessitats permanents de l’administració.
Pla de Govern
Amb voluntat de seguir els principis fixats per Nacions Unides com l’eficiència, l’excel•lència o la bona governança, el pla de Govern 2013-2016 fixa els següents objectius per a l’administració pública catalana i els seus treballadors:
  • Racionalitzar el sector públic instrumental de la Generalitat per incrementar l’eficiència i l’eficàcia en la provisió de serveis públics 
  • Agilitat i transparència de l’Administració
  • Impulsar l’Administració electrònica, per fer-la més moderna, oberta, transparent i participativa 
  • Avançar en la reforma de la funció pública i el dimensionament global de l’Administració per respondre amb eficàcia i agilitat a les necessitats i demandes de la societat catalana mantenint la qualitat i l’eficiència dels serveis prestats
  • Impulsar la col•laboració estratègica entre els diferents nivells d’administracions i institucions catalanes per al manteniment del progrés social i el benestar 
  • Impulsar mesures relacionades amb el bon govern i la transparència administrativa i l’accés a la informació

dimecres, 3 de juliol del 2013

Finalment se sap que va pagar l'ICS pels estudis sobre la reformulació

El diari El País va publicar l'11 de febrer un article sobre el projecte de privatització de 18 hospitals, la Conselleria de Salut es va negar a donar dades sobre el cost dels informes treient-los importància.
Per veure l'article
El Institut Català de la Salut pagó 42.700 euros por tres estudios sobre cómo trocearlo
El Debat.cat 30/6/2013
El Instituto Catalán de la Salud (ICS), la mayor empresa pública de Cataluña con cerca de 41.000 empleados, encargó tres estudios a consultoras externas entre junio de 2011 y marzo de 2012 sobre cómo acometer su reformulación y troceamiento. Trabajos que costaron 42.700 euros, según consta en sendas respuestas parlamentarias consultadas por Europa Press.

divendres, 14 de juny del 2013

Una bona acció per defensar el dret a la salut


Per un Sistema Sanitari Públic i Universal
La protecció de la salut de les persones i l’atenció a la malaltia es un dret de ciutadania. Avui ja no es una qüestió personal de relació entre el metge i el pacient, si no que des de la Declaració dels Drets Humans de la ONU, passant per la Constitució Espanyola, la Llei General de Sanitat i  l’Estatut d’Autonomia de Catalunya,  aquests son drets dels ciutadans i ciutadanes i com a tals els hem de defensar col·lectivament en aquest moment que ens els volen prendre.
Amb l’excusa de la crisi econòmica, crisi que ha provocat  el sistema financer i el gran capital multinacional, aquests mateixos volen quedar-se amb els recursos econòmics públics per augmentar els seus negocis privats. La sanitat no se’n escapa. Primer va ser a Catalunya, que des de fa anys, amb el mercat opac d’influències i relacions de poder del denominat “model Català” (ICS de propietat de la Generalitat i proveïdors concertats de múltiples entitats públiques i privades) i darrerament amb les retallades indiscriminades i brutals, que han patit els ciutadans i els treballadors sanitaris, volen aprimar, fer perdre accessibilitat i qualitat, al sistema públic i poder anar així concertant cada cop més amb els servies sanitaris privats.

dijous, 13 de juny del 2013

dimecres, 12 de juny del 2013

Dia 13 de juny concentració a la plaça de Sant Jaume a les 18h

AMB EL LEMA “NO ENS FIQUEU LA MÀ A LA BUTXACA”   el dijous dia 13 de juny us convoquem a la  concentració a la plaça de Sant Jaume a les 18 h   Per uns pressupostos socials!


El Govern de la Generalitat segueix tancat en la seva negativa a negociar els salaris i les condicions de treball dels seus treballadors i treballadores. Mentre fa propostes per reduir el personal i els serveis de les administracions locals o demana informes per reduir les administracions públiques a la mínima expressió.
Tot s'hi val, amb l’excusa de la modernitat i l’eficiència, per privatitzar i reduir els serveis públics i socials i per reduir el nombre de treballadors i treballadores de les administracions públiques de Catalunya i precaritzar la seva feina i la seva vida.

Ho volen fer tant en el que depèn directament del Govern com en allò que depèn de les administracions locals i que té afectació sobre els serveis sanitaris, educatius, administratius, de seguretat i protecció de les persones i del bé comú.
Catalunya necessita amb urgència uns pressupostos socials, per garantir a la ciutadania els drets propis d’un estat de benestar, i unes condicions de treball estables i dignes per als treballadors i treballadores que presten un servei públic, tant si ho fan de forma directa com a través de concerts i convenis.
El Govern no pot seguir entestat en l'eliminació de la paga dels treballadors i treballadores que depenen directament dels pressupostos i que repercutirà en la resta de treballadors i treballadores que presten serveis públics.
No es pot seguir mantenint aquesta mesura sense que es faci el debat pressupostari i s’aprovin els pressupostos per al 2013. De fer-ho, el Govern de la Generalitat s’estarà acarnissant de nou, amb els treballadors i treballadores, que d’una o altra manera depenen dels pressupostos de la Generalitat.
No té cap mena de sentit mantenir una mesura en un moment que no es coneixen totes les variables pressupostaries, ni per la via dels ingressos ni per les l’objectiu final de dèficit.

Reiterem que qualsevol equilibri pressupostari ha de venir d'enfortir la recaptació, per la renegociació del deute de la Generalitat i per la reducció de despeses en lloguers i en alts càrrecs i personal de confiança.
            
              EXIGIM
·         La negociació de les retribucions del 2013 i recuperació de les pèrdues del 2012.
·         El manteniment de l’ocupació pública.
·         La revocació de l’acord de govern.
·         Fem una crida a manifestar la nostra protesta
                   

dimarts, 11 de juny del 2013

Capio duplica sigilosamente su facturación a la Generalitat en plena oleda de recortes


Capio facturó en 2012 a la Generalitat 127 millones de euros, el doble que en 2010, año en que Boi Ruiz fué nombrado Conseller de Salut.
El grupo sanitario Capio pertenece a una multinacional sueca de servicios sanitarios privados.
Mientras los hospitales y centros sanitarios públicos y concertados están sometidos a una presión presupuestaria sin precedentes impuesta por el conseller Boi Ruiz, hay empresas sanitarias privadas que están siendo favorecidas por las políticas del Departament de Salut. “Salud ordena a hospitales públicos enviar pacientes a centros privados”, titulaba El País hace unos días. Según los datos que manejamos, el grupo sanitario privado Capio está siendo uno de los grandes beneficiados por el conseller Boi Ruiz y el director general del CatSalut, Josep Maria Padrosa. Capio duplicó su facturación con el CatSalut en los dos últimos años. Los datos que mostramos a continuación están extraídos de un documento oficial de la Generalitat de Catalunya al que hemos tenido acceso, en el que se detallan los importes de los convenios y contratos de gestión anual de los centros que tienen convenios con la Generalitat de Catalunya desde 2007 a 2012.

dijous, 9 de maig del 2013

La comissió d'experts proposa convertir la majoria de funcionaris en treballadors indefinits


La comissió d'experts designada pel govern per elaborar un informe sobre la reforma de l'administració pública recomana a la Generalitat en el seu informe final reduir el nombre de funcionaris i cobrir els seus llocs amb treballadors indefinits, que no tenen la feina assegurada per tota la vida, segons publica "El País".
El conseller del Banc d'Espanya Guillem López Casasnovas, que encapçala aquest grup d'experts, assegura que no es tracta d'acomiadar els funcionaris, sinó de fer-los una nova contractació. Segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", només els qui detenen autoritat haurien de mantenir l'estatus de funcionaris. Seria, per exemple, el cas dels policies, o dels inspectors dels diversos rams o els que atorguen llicències.

Boi Ruiz anuncia que la retallada a Salut equivaldrà a suprimir una paga extra dels treballadors


El Triangle - El conseller assegura que "l'activitat serà la mateixa" i que la tisorada, tot i que encara depèn de l’objectiu de dèficit, serà “menor que el 8%”
R.T.El conseller de Salut, Boi Ruiz [a la imatge], ha assegurat dimecres en una entrevista a Ràdio 4 que la retallada sanitària serà l'equivalent a deixar d'abonar un 7% del sou dels treballadors del sector públic, el que equival a una nòmina extra del personal. Ruiz, que ha assegurat que, tot i que la xifra final de la tisorada encara depèn de l’objectiu de dèficit, aquesta serà "bastant més baix[a] que el 8%". El conseller ha assegurat que "no serà un esforç tràgic si l'objectiu de dèficit és raonable" i ha recordat que el sanitari suposa el 40% del pressupost total de la Generalitat.

dilluns, 6 de maig del 2013

dia 7 de maig es farà el lliurament de signatures per uns pressupostos socials

Dimarts 7 de maig a les 12,30, delegats i delegades sindicals que formen part de la Plataforma Sindical Unitària de L'Administració Pública, faran lliurament al Palau de la Generalitat de les signatures recollides per demanar al President de la Generalitat un compromís per recuperar el nivell d'ocupació i les condicions de treball que teníem el gener de 2010 a la Funció Pública de Catalunya

divendres, 3 de maig del 2013

Boi Ruiz l'unic optimista

El Sr. Boi Ruiz admet estar optimista, ho va expressar al Forum Europa. Tribuna Catalunya, afimant que encara que el sistema sanitari català ha petit una devaluació interna amb la reducció de salaris dels treballadors i l'ampliació de les llistes d'espera, no s'han retallat prestacions i el servei que s'ofereix és el mateix.

dijous, 25 d’abril del 2013

Creix l'atur a Espanya i supera els 6 milions

El Pais - El paro en España superó por primera vez en la historia los seis millones de personas en el primer trimestre del año, según la Encuesta de Población Activa que ha publicado este jueves el INE, que arroja un nuevo aumento del drama del desempleo. Según esta estadística, el total de parados aumentó en 237.400 desempleados. Con ello, el número de personas que pese a estar en edad y disposición de trabajar no encuentran empleo aumenta hasta los 6.202.700. La tasa de paro avanza en 1,14 puntos, hasta el 27,16% de la población activa que, por cierto, vuelve a bajar por la salida de inmigrantes y la fuga de jóvenes que buscan una oportunidad en otros países.Del lado de la ocupación, el número de personas trabajando también retrocede y cae en 322.300, hasta un total de 16.634.700, lo que representa el nivel más bajo desde 2002. La tasa de variación trimestral es de un 1,90% negativo y la anual muestra un descenso del 4,58% con respecto al mismo periodo del año anterior. Además, la ocupación disminuye en 71.400 personas en el empleo público porque se prorroga el impacto de los recortes del gasto y ajustes contra el déficit en el mercado laboral; y en 251.000 en el empleo privado.
Dentro de los colectivos más afectados, el número de hogares que tienen a todos sus miembros activos en paro se incrementa en 72.400 en el trimestre y se sitúa en 1.906.100, cada vez más cerca de los dos millones. Frente al mismo periodo de 2012 el alza es de 177.700, mientras que los hogares que tienen a todos sus activos ocupados disminuyen en 449.800.

divendres, 19 d’abril del 2013

dimecres, 10 d’abril del 2013

Boi Ruiz quiere recortar hasta un 10% los sueldos en la sanidad pública


El Pais - Antia Castedo 10/4/2013   La Generalitat todavía no sabe cuál será el objetivo de déficit para este año. Lo que sí tiene claro es que, aunque consiga que el Gobierno central lo relaje, el rigor se impondrá sobre las cuentas públicas. Y las tijeras volverán a hurgar en las tripas del sector sanitario, que llega menguado a una nueva oleada de recortes. Aun en el mejor de los escenarios —un objetivo del déficit del 1,5% o 2%—, el hachazo a los hospitales públicos y sus trabajadores ascenderá a hasta el 10%, según ha informado el Departamento de Salud y su consejero, Boi Ruiz, en reuniones mantenidas en los últimos días.

dijous, 4 d’abril del 2013

La Generalitat en fallida total


El Debat. cat -Alfons Quintà


Artur Mas està llençat a provocar un “xoc de trens” immediat amb l’Estat, segons han indicat a aquest diari fonts dissidents de CDC, concordants amb altres de naturalesa financera.

Són persones que repetides vegades han informat de qüestions inicialment increïbles, però que després han resultat ser exactes.

En una de les converses, una font m’ha dit: “Mas ha optat pel camí d’un “sis d’octubre econòmic” per a provocar una intervenció econòmica per l’Estat de Catalunya, creant així una polarització que li permeti parar la seva davallada electoral i d’expectativa de vot”.




dimarts, 26 de març del 2013

Jornada laboral de 1664 hores


En referència a la Instrucció 4/2013 de l’ICS amb un únic article que diuQuan els òrgans de gestió de l’Institut Català de la Salut hagin de fixar la programació funcional dels centres, serveis i establiments o elaborar els calendaris laborals del seu personal, tindran en compte que la jornada del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut és de 37 hores i mitja setmanals de treball efectiu de mitjana en còmput anual, d’acord amb el que preveu la Llei 2/2012, de 29 de juny, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2012 que equival a 1.664 hores efectives anuals. Pel que fa al torn de nit, la jornada serà de 1.500 hores efectives en còmput anual.”

La Junta de Personal informa que els sindicats presents a la Mesa Sectorial de Sanitat no han negociat, ni han pactat la Instrucció 4/2013.
En virtut de l’article 40 de l’EBEP que determina les funcions i legitimació dels òrgans de representació dels treballadors, la Junta de Personal ha de tenir coneixement i ser escoltats sobre l’establiment de la jornada laboral i horari de treball, així com sobre el règim de vacances i permisos.
Per aquest motiu la Junta de Personal aconsella als treballadors   no signar res que tingui a veure amb canvis de jornada laboral.
Si algun treballador s’ha sentit afectat que es posi en contacte amb la Junta de Personal per a què es puguin prendre les mesures oportunes.
Junta de Personal Àmbit d’Atenció Primària Barcelona - Ciutat
 juntadepersonalambit.bcn.ics@gencat.cat
           

Catalunya té més llits privats que públics


El Debat.cat - Catalunya, la tercera CCAA que més gasta en sanitat privada
Catalunya és la tercera Comunitat Autònoma que més gasta per habitant en sanitat privada, només al darrere de Madrid i el País Basc, segons dades del propi sector privat, en l'informe 'Sanidad privada, aportando valor: Análisis de la situacion en 2013', presentat aquest divendres per la Fundació IDIS, que agrupa importants empreses de la sanitat privada.

dimecres, 20 de març del 2013


19 i 20 de març dies de lluita contra les retallades sanitàries


El Pais - 19 de març - David Garcia

“Si este año hay más recortes, la sanidad pública se desmorona”

Los trabajadores de grandes hospitales catalanes se encerraron ayer en los centros sanitarios para defender la sanidad pública y protestar contra el empeoramiento de sus condiciones laborales. Una veintena de hospitales amanecieron forrados de pancartas y cartones en las que se reprobaba la gestión del consejero de Salud, Boi Ruiz, y se advertía que “la sanidad pública no se vende”.
“No podemos continuar así; si este año hay más recortes, la sanidad pública se desmorona”, explicó en el hospital del Vall d’Hebron, en Barcelona, una portavoz de las samarretes negres (camisetas negras), plataforma que defiende la sanidad pública, mientras atendía a los ciudadanos que querían firmar y adherirse a la causa. La semana pasada, una delegación de trabajadores entregó en el Parlament 73.000 firmas para pedir al Gobierno que no recorte la partida presupuestaria destinada a salud, que a finales del año pasado cifró en 4.000 millones de euros. “Necesitamos más adhesiones, todas las que se pueda”, reclamó la portavoz.

dimarts, 12 de març del 2013

L'ICS ha decidit trencar les negociacions a la Mesa Sectorial


El comunicat diu textualment:
L’Institut Català de la Salut (ICS) ha establert per a tot el seu personal estatutari una jornada anual equivalent a les 37,5 hores, és a dir, de 1.664 hores de treball efectiu en horari diürn de matí o tarda. Pel que fa a l’horari nocturn, el còmput anual queda fixat en 1.500 hores.

La Llei 2/2012, de 29 de juny, de pressupostos generals de l’Estat, estableix que la jornada general de treball del personal del sector públic no podrà ser inferior a les 37,5 hores setmanals de treball efectiu de mitjana anual. La mateixa norma també declara que queden suspesos tots els pactes, acords o convenis que la contradiguin i especifica que la regularització de la jornada no suposarà cap increment retributiu. 

dimecres, 6 de març del 2013

Listas de espera a medida de Boi Ruiz


El consejero de Salud, Boi Ruiz, compareció ante el Parlamento a principios de febrero para hacer algo poco frecuente en estos tiempos: dar una buena noticia. Según Ruiz, el número de personas que esperaban para ser operadas de alguna de las 14 intervenciones garantizadas había descendido un 12%. También lo había hecho el tiempo medio de espera, según explicó el consejero, en un anuncio que dejó a la oposición perpleja. ¿Cómo es posible mejorar las listas de espera al tiempo que se aplican unos durísimos recortes? La respuesta es: con trucos contables, presentando solo los datos más favorables y olvidando los peores.
Y algunos datos son negros. El tiempo medio de espera de las personas operadas aumentó un 35,7% en un solo año, entre diciembre de 2011 y diciembre de 2012, según la información publicada por Salud días después de la intervención del consejero. En 7 de las 14 operaciones cuyo tiempo de espera máximo está garantizado por ley (seis meses), Salud ha incumplido ese límite. Es el caso de las intervenciones de prótesis de rodillas y cadera, con un efecto muy importante sobre la calidad de vida de los pacientes, el tiempo medio de espera ha sido de 9,7 y 7,6 meses, respectivamente. La espera para la operación de varices ha aumentado un 50%...

dimarts, 26 de febrer del 2013

dijous, 14 de febrer del 2013

17 de febrer manifestació en defensa de la sanitat pública


El govern explica avui als sindicats la nova retallada d'una paga extra als funcionaris i la reducció de personal.

Veure vídeo 

La Generalitat explicarà avui als sindicats les noves retallades en la funció pública per a aquest any. Rebaixarà plantilla, sous i una paga extra a fi d'estalviar més de 740 milions d'euros. Un estalvi semblant al de l'any passat, que es traduiria en dues grans mesures.
Més de la meitat vindria d'un nou descompte d'una paga extra als funcionaris i la resta s'estalviaria, majoritàriament, en personal. L'estalvi en la funció pública afectarà no només funcionaris, sinó també professors universitaris o treballadors de consorcis com els hospitalaris, per posar-ne només dos exemples.

No cobrir baixes i jubilacions ni fer contractes de substitució

El govern ha anunciat que es deixaran de cobrir 3.000 places de funcionari, corresponents a jubilacions o baixes en l'administració, sobretot en ensenyament. I també es deixaran de fer uns 10.000 contractes d'interinatge, sobretot pensats per a les substitucions de l'estiu. Segons el govern, no caldran tants substituts perquè s'espera que els treballadors fixos acceptin les 37 hores i mitja de jornada setmanal que fixava el govern central.
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja havia advertit que el 2013 s'imposa tornar a aplicar les retallades de la despesa que van afectar els funcionaris l'any passat davant les dimensions de la retallada de la despesa pública que la Generalitat ha d'afrontar aquest any.

Els sindicats carreguen contra les noves retallades previstes

Els sindicats han reaccionat a l'anunci apuntant que els funcionaris catalans "són, de nou, conillets d'Índies" i pioners en les polítiques de retallades. "No volem tenir el trist honor de ser els treballadors més castigats de l'Estat", s'han queixat. 

Educació i sanitat

En els últims dos anys, la Generalitat ha aprimat l'administració en 6.000 llocs de treball. La majoria dels que han perdut la feina, més de 4.000, eren interins, molts dels quals havien anat encadenant contractes sense obtenir mai una plaça fixa. I l'educació ha estat l'àmbit més afectat. 
Davant de la tisorada que s'acosta, la portaveu de la USTEC, Rosa Cañadell, alerta que "no poden fer res més si no volen, realment, que gairebé es tanquin les escoles". Cañadell ha destacat que ja s'ha afeblit el sistema per l'augment de ràtios i d'hores lectives. "A part de més hores lectives, aquests 3.000 llocs de treball desapareixen perquè també hi ha més alumnes per aula. Per aquí és gairebé impossible que puguin retallar", ha advertit.
En l'àmbit sanitari, en centres concertats, com ara l'Hospital del Mar, els treballadors han acceptat fer més hores. L'acord firmat la setmana passada estableix que, al cap de l'any, treballaran una setmana més, cosa que permetrà que la direcció de l'hospital s'estalviï la contractació de substituts. Olga Panés, gerent del Parc de Salut Mar --que inclou l'Hospital del Mar, centres de salut i d'investigació i universitats-- ha destacat que, si les retallades pressupostàries són "dels volums que s'estaven dient", el CatSalut haurà d'estudiar "quins serveis deixa de prestar"
Les institucions sanitàries van mantenir el personal d'una manera força estable fins a finals de l'any passat. Des de llavors s'han perdut un miler de llocs de trebal

dilluns, 4 de febrer del 2013

Tots els ambulatoris s'autogestionaran a partir d'aquest any


Ara.cat - Lara Bonilla - L'Institut Català de la Salut (ICS), una empresa pública de més de 40.000 treballadors, està immers en un procés de canvi. S'ha de fragmentar en 22 societats filials amb entitat jurídica pròpia. Una divisió que començarà en forma de prova pilot a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i als 26 centres d'atenció primària de Girona. Aquest procés, però, està lligat a la nova llei de pressupostos de la Generalitat, l'ha d'aprovar el Parlament i, per tant, encara no té data. "Nosaltres treballem amb la hipòtesi que tirarà endavant, però encara és molt preliminar", explica Jaume Benavent, director adjunt de l'ICS.

dijous, 31 de gener del 2013

Madrid es revela


Sueldos públicos, empleos privados



















El País - ENCIERROS EN LOS HOSPITALES La mayoría de los hospitales públicos de Madrid son escenario desde las diez de la noche de un encierro de 24 horas convocado por la Plataforma Asamblearia de Trabajadores y Usuarios para mantener viva la respuesta social al plan privatizador del Gobierno regional.
El hospital Puerta de Hierro, en Majadahonda, que atiende a algo más de medio millón de madrileños, es el primero en el que la Comunidad de Madrid ha empezado a aplicar lo que llama “externalización de servicios no sanitarios”. El Gobierno regional pretende, poco a poco, ir prescindiendo de los trabajadores de las cocinas, la lavandería, la limpieza, administración, mantenimiento... 

dimarts, 22 de gener del 2013

L'ICS diu que no té un duro però paga a una consultora per assessorar-la en el desmembrament de l'ICS


Factura de PWC por los servicios prestados al ICS.
El Pais 22 de gener 2013 - Oriol Güell  
La Generalitat de Cataluña, asesorada por la consultora PricewaterhouseCoopers (PWC), ha decidido apostar por un consorcio como la figura jurídica con la que empezar el desmembramiento del Instituto Catalán de la Salud (ICS) en una veintena de sociedades, uno de los principales objetivos del consejero de Salud, Boi Ruiz, desde que llegó al cargo hace ahora poco más de dos años.

Según documentos a los que ha tenido acceso El PAÍS, Salud pretende crear un consorcio que agrupará el hospital Arnau de Vilanova de Lleida (hasta ahora del ICS) con otros dos hospitales de la zona: el Santa Maria (también en Lleida) y el comarcal de Tremp, a los que se sumará un centro de atención primaria (CAP) y una docena de consultorios locales. Hasta la fecha, estos últimos centros sanitarios eran gestionados por otro organismo —Gestión de Servicios Sanitarios— también dependiente de la Generalitat.

dilluns, 21 de gener del 2013

Declaracions del conseller Boi Ruiz a l'1 d'agost 2012 sobre l'euro per recepte

1 d'agost 2012 a Catalunya Ràdio - El copagament és una taxa d'emissió de recepta, no el copagament del fàrmac, que el paga tothom, no només els catalans: que quedi clar, "Avui s'hauran pagat totes les nómines d'aquest mes de tots els hospitals de Catalunya"

dimecres, 9 de gener del 2013

Directivos de Centros de Salud de Madrid registran en Sanidad sus cartas de renuncia


Europapress - Madrid 8 enero - La Plataforma de Equipos Directivos de Centros de Salud ha entregado este martes en el registro central de la Consejería de Sanidad las cartas de renuncia de 322 profesionales de 137 centros que comunican su disposición a dejar de realizar estas funciones en caso de que se lleve a cabo la externalización de 27 centros de Atención Primaria.
   Junto a ello, también se ha presentado cerca de 3.000 firmas de profesionales que renuncian a la participación en las comisiones de centro. Ambas medidas podrían generar, en caso de hacerse efectivas, el "colapso" en la organización de los centros de salud en los que se realicen estas denuncias.

dijous, 3 de gener del 2013

Demagògia: Boi Ruiz assegura que farà "tot el possible" per mantenir "sòlid" el sistema sanitari públic

El conseller afirma que les mesures dels últims anys han aconseguit que la sanitat "no fes fallida"
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que els objectius del Govern per aquest 2013 és fer "tot el possible" per continuar mantenint "sòlid" el sistema sanitari públic. Ruiz ha assegurat que els ajustos fets durant els darrers dos anys han permès aconseguir que el sistema "no fes fallida", però ha reconegut que s'hauran de continuar fent "esforços" per mantenir-lo.

Entra en vigor l'adaptació dels reglaments vigents en matèria de pensions


El Consejo de Ministros ha aprobado este viernes 28 de diciembre el Real Decreto con el que se pretende adaptar los reglamentos vigentes en materia de pensiones a la reforma del anterior Ejecutivo socialista, que consiste en subir progresivamente la jubilación hasta los 67 años y aumentar el periodo de cálculo a 25 años.
El Real Decreto entrará en vigor el próximo 1 de enero y su objetivo, según ha manifestado el Gobierno, es clarificar diversos aspectos, entre ellos, la adaptación a los periodos transitorios de la regla de cómputo temporal de los requisitos para acceder a las prestaciones.