divendres, 16 d’octubre del 2015

C's el 2008

C's va utilitzar el 2008 l'entorn sanitari per a la seva campanya electoral


dilluns, 5 d’octubre del 2015

Canvis en el còmput anual de treball efectiu

El dia 2 d’octubre es va convocar la Mesa Sectorial amb un únic punt de l’ordre del dia: l’afectació de la jornada laboral amb la recuperació del 6e dia graciable i l’adaptació anual tant de la jornada diürna com nocturna a causa de la modificació de la Resolución de 28 diciembre 2012 BOE 313
L’ICS fa el càlcul de les hores anuals de treball de 1643 la diürna i 1473 la nocturna, quan en la Resolución BOE 224 de 18 de septiembre 2015 diu expressament que el còmput anual equival a 1642 hores, en una jornada de treball de 37’5 hores setmanals.
Aquesta discrepància ha provocat que els sindicats presents a la Mesa Sectorial no acceptin la proposta de l’ICS i reclamin la devolució dels dies addicionals per assumptes personals i addicionals de vacances per antiguitat i tornar a la situació del 2012.

El 6 d’octubre es publica la instrucció 3/2015 que deroga instruccions anteriors i situa les hores de treball efectiu anuals matí en 1642 i 1472 en el tron nocturn  










divendres, 2 d’octubre del 2015

En que ens afecta el RDL 10/2015

El 12 de setembre es va publicar en el BOE el Real Decret 10-2015 en el qual es contempla un paquet de mesures que alleugeren l’espoli que hem patit els empleats públics en els darrers 5 anys. Cal tenir en compte que l’aplicació d’aquest nou decret no és el retorn de la paga extra per a tots els empleats públics, sinó que és d’aplicació directe als empleats de l’Estat. En el cas de la resta d’administracions públiques obliga a iniciar un procés de negociació per tal d’aplicar aquestes mesures en funció de la voluntat política i de les possibilitats econòmiques de cada comunitat autònoma.
En el capítol I del RD estableix que les diferents administracions públiques han de tornar l’equivalent a 48 dies o el 26,23 % que s’ha deixat de percebre com a conseqüència de la supressió de la paga extra de desembre 2012. Hem d’exigir a la Generalitat el retorn immediat del 26,23% de la paga del 2012, garantint la seva aplicació abans del 31 de desembre d’aquest any, i que el pressupost del 2016 inclogui la previsió pressupostaria per al retorn de la resta de la paga de desembre de 2012

dimecres, 11 de març del 2015

Dia 25 de març eleccions sindicals 2015

Amb les eleccions sindicals 2015, la Junta de Personal com a representació col·lectiva dels treballadors i les treballadores renovarà els seus integrants amb canvis de delegats. És per aquest motiu que ens volem acomiadar d’aquests quatre anys, en els quals s’ha treballat en les direccions que marcaven les vostres inquietuds.

Hem volgut durant aquests anys, informar-vos a través dels diferents Butlletins i Informatius mensuals d’aquells temes que han estat assumpte de debat a les reunions de la Junta. Som conscients que no hem abastat, per impossibilitat d’arribar a acords amb l’empresa, de tots els temes que ens preocupen i dels suggeriments que al llarg d’aquesta legislatura ens heu transmès.
Pensem que els canvis sempre van bé.

Hem encarat anys difícils i complicats i encara ens queda camí no gens fàcil que no podem fer sols.
Esperem continuar enviant-vos la informació, sigui a través d’un butlletí o a través de qualsevol altre format, però segur que estarem de nou amb vosaltres. 
Aprofitem per demanant-vos la vostra participació.

La Junta de Personal Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat

dilluns, 2 de febrer del 2015

Set directius de la sanitat pública s'han apujat el salari el 2014 tot i les retallades

Publicat a ARA.cat el 9/12/2014 - Roger Tugas.
En la sanitat catalana les retallades no són uniformes. Això queda clar segons la informació feta pública pel portal de la transparència de la Generalitat i que ha recopilat el sindicat Metges de Catalunya. Segons les dades publicades el 2013 i el 2014, la congelació o reducció salarial dels empleats públics i del sector en general contrasten amb els increments de sous de set gerents d’hospitals o empreses del sector públic sanitari. Per contra, només dos directius s’han rebaixat el salari. I tot això un any en què, segons els pressupostos del 2014, el sou màxim per als alts càrrecs havia d’equivaler com a màxim al d’un conseller. Fins a 9 dels 17 directius que incompleixen aquest topall treballen en l’àmbit de la sanitat.
El pressupost en salut als comptes del 2014 registrava una retallada de 554 milions respecte a la partida en aquest àmbit del 2012 -el 2013 no es van aprovar pressupostos i es van prorrogar els anteriors-. Aquesta disminució del crèdit disponible, però, no ha impedit que alguns alts càrrecs de centres sanitaris inflessin les seves nòmines. Qui se l’ha augmentat més ha sigut el director general del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM): un 19,3%, fins als 95.718 euros bruts anuals.
gràfic sanitat
Uns increments fora de la llei
Al seu torn, el director assistencial de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el director gerent del Banc de Sang i Teixits han protagonitzat increments més moderats, del 10% i el 8,5%, respectivament, però els seus casos poden ser fins i tot més polèmics perquè han passat a percebre 110.000 i 104.000 euros, respectivament. Aquests sous superen els 103.176 euros que cobra un conseller i, per tant, passen a situar-se fora de la llei, sempre que es complís el topall salarial que dicta.

dimecres, 7 de gener del 2015

Diferències del doble en el salari de la cúpula sanitària

Publicat a Diario Médico Laura G. Ibañes. Madrid | laura.gutierrez@diariomedico.com 

El consejero catalán casi duplica en sueldo 'mínimo' a la cántabra. Varios directores generales y consejeros superaron a la ministra.

Retribuciones de altos cargos de Sanidad

El estreno la pasada semana del portal de transparencia del Estado puso sobre la mesa las enormes diferencias salariales de los altos cargos y miembros del Gobierno central y mostró claras incongruencias como la de directores generales y ministros que ganan más que el propio presidente del Gobierno. Estas diferencias, con todo, se deben a que la ley fija, a través de los Presupuestos Generales del Estado, un mismo salario para todos los ministros, pero permite el cobro de la antigüedad si son funcionarios. Cuestión aparte son las diferencias de salario con los responsables de empresas públicas y otros cargos eventuales de confianza que sí tienen libertad para la fijación del salario que se estime oportuno.